Meniu

Cum se elimina calcarul din apa dura?

Cubick 2 ani in urmă 15

Cum se elimina calcarul din apa dura?

Peste 70% din apa potabila este apa dura, asa ca tratarea calcarului este o problema in multe case. Pentru a elimina acest calcar din apa sunt folosite dedurizatoare apa care ajuta la obtinerea unei ape mai curate si care sa aiba un impact mai mic asupra confortului celor care o utilizeaza.

Ce este calcarul?

Calcarul este acea crusta alba tare care se formeaza in interiorul ibricelor si pe peretii vaselor. Acest reziduu este lasat in urma atunci cand apa dura este lasata sa stea si sa se evapore. Apa normala contine mai putine impuritati decat apa dura, deoarece trece prin roci precum granitul sau ardezia, in timp ce apa dura trece prin roci poroase precum creta si calcarul, adunand minerale. Cand apa dura este incalzita sau lasata sa stea, mineralele dizolvate din apa se solidifica si formeaza acele depuneri albicioase.

Probleme tipice cauzate de calcar

  • Conducte de incalzire, capete de dus si robinete blocate;
  • Pierderea presiunii apei din cauza diametrului redus al conductei;
  • Cresterea bacteriilor in conductele de apa potabila;
  • Reparatii frecvente sau inlocuire a aparatelor de uz casnic, cum ar fi ceainice si masini de spalat;
  • Inlocuirea conductelor de incalzire;
  • Iritarea pielii sensibile;
  • Par uscat si tern;
  • Pierderi de energie in sistemele de apa calda si costuri crescute de incalzire;
  • Detergenti mai putin eficienti, rezultand haine care arata murdare chiar si dupa spalare;
  • Reziduuri albe si suprafete matifiate in baie si bucatarie.

Cele mai citite articole

Calcarul poate fi greu de indepartat, dar cu solutiile potrivite se poate sterge. Calcarul poate fi dizolvat cu o serie de produse usor acide ce pot fi gasite in casa, cum ar fi sucul de lamaie si otetul. Se poate folosi suc de lamaie pentru a indeparta calcarul de pe un dus, robinete, gresie si suprafete netede. Acest lucru nu numai ca va elimina depunerile de calcar, dar va lasa, de asemenea, baia sau bucataria cu un miros proaspat si curat.

Se poate elimina calcarul de pe un ceainic folosind o jumatate de cana de otet alb si o jumatate de cana de apa. Se aduce solutia la punctul de fierbere si se lasa sa stea in ibric peste noapte. A doua zi dimineata, calcarul se desprinde singur de peretii vasului. In functie de duritatea apei, poate fi necesar sa se faca acest lucru o data pe saptamana pentru a mentine vasul curat.

Cele mai citite articole

Scris de