Meniu

Cum se alege echipamentul de vanatoare pentru iarna?

Cubick 1 an in urmă 0 11

Iarna este un sezon foarte interesant pentru vanatori care nu vor sta departe de padure nici macar atunci cand temperaturile scad foarte mult. De aceea, este ideal sa fie ales echipamentul potrivit in functie de sezon. In magazinele cu echipamente de vanatoare pot fi gasite mai multe articole care vor transforma o sesiune de vanatoare intr-o adevarata distractie daca sunt alese corect.

Echipamentul trebuie sa fie vizibil de catre ceilalti vanatori

Chiar daca prima tendinta este aceea de a cumpara un echipament cu imprimeu de cmuflaj in nuante de maro si alb, pentru a se confunda mai bine cu padurea, este important sa se foloseasca unele semne distinctive care sa atraga tentia asupra vanatorului. Spre exemplu, se pot folosi benzi portocalii puse pe echipament pentru ca acestea nu sunt vizibile de catre animale insa oamenii le detecteaza imediat mai ales pe albul zapezii. Astfel, vanatorul nu risca sa fie ranit din gresala de catre ceilalti vanatori.

Confortul termic conteaza foarte mult la vanatoare

Vanatorul trebuie sa aiba confort termic pentru a se concentra asupra prazii. Prin urmare, se va alege un echipament calduros si nu se recomanda artificiile cum ar fi purtarea unor pantaloni normali pe sub pantalonii de vanatoare. 

Cele mai citite articole

Mai multe straturi de pantaloni nu doar ca nu vor produce confort termic suficient de bun, dar vor reduce cu mult miscarea. Prin urmare, este ideal ca echipamentul sa poata oferi singur confort termic fara astfel de solutii de compromis. 

In plus, vanatorii care intentioneaza sa vaneze in ger fara manusi ar trebui sa se mai gandeasca. Atunci cand degetele incep sa inghete, precizia miscarilor se reduce dramatic ceea ce inseamna ca exista riscul ca glontul tras sa nu ajunga acolo unde trebuie sau sa nu fie tras la timp. 

Caciula, manusile, protectia pentru fata si alte astfel de accesorii precum si bocancii potriviti pentru iarna sunt parti indispensabile ale echipamentului. Un alt aspect la fel de important este faptul ca atunci cand sunt alesi boncancii pentru iarna, acestia trebuie sa fie special conceputi pentru a evita degeraturile, deci, nu trebuie sa tina degetele fixe si trebuie sa permita o miscare naturala a piciorului.

Cele mai citite articole

Scris de

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *