Meniu

Cum îți dai seama că o geacă este făcută din piele naturală?

Cubick 1 an in urmă 0 34

Pielea naturală este un material des utilizat în confecționarea articolelor de îmbrăcăminte și încălțăminte. Deși are caracteristici aparte, deseori este confundată cu pielea ecologică. Cea din urmă este alternativă ieftină a pielii, însă nu la fel de calitativă și rezistentă.

Fiindcă multe persoane nu pot deosebi pielea naturală de cea ecologică, hai să vedem cum se caracterizează fiecare tip de material și cum poți deosebi mai ușor o geacă de piele damă de una confecționată din material sintetic.

Pielea naturală  caracteristici

Pielea naturală este un material ce provine de la diferite tipuri de animale. Poate fi netedă sau întoarsă, de mai multe tipuri în funcție de proveniență și cu texturi diferite. Este un material foarte rezistent în timp, chiar și atunci când este utilizat în exces și poate fi recondiționat pentru a-și recăpăta strălucirea de altădată.

Cum deosebești pielea naturală de imitație

Cele mai citite articole

Oricât de mult s-ar strădui unii producători să imite pielea naturală, diferențele pot fi sesizate destul de ușor. În primul rând, pielea naturală are un miros specific, în vreme ce imitația miroase mai degrabă a plastic. Dacă vreodată ești în dubii atunci când intenționezi să cumperi o geacă de piele damă, apropie-ți nasul de material și vei remarcă instant mirosul specific al acesteia.

O altă diferență constă în calitate. Pielea naturală este mult mai calitativă decât imitația. Tratată și depozitate așa cum se cuvine, poate avea o durabilitatea de zeci de ani, în timp ce imitația ține maxim 2-3 sezoane. Spre exemplu, o geacă de piele bărbați sau de damă poate fi purtată chiar și peste 20 ani dacă este îngrijită și tratată corespunzător.

Chiar și prin atingere se poate remarca diferența de calitate, pielea naturală feste mai netedă și ușor lucioasă, iar imitația are o textură mai țipătoare. De altfel, pielea naturală este destul de flexibilă. Dacă se întinde ușor, revine la aspectul inițial, pe când materialul ecologic este rigid și se poate crăpa destul de repede dacă este purtat în exces.

Cum alegi geaca din piele naturală?

Deși prețul unei geci din piele naturală este mai mare, achiziția reprezintă o investiție bună pe termen. Atunci când cumperi o geacă de calitate, te poți bucura de o haină pe care o poți purta multă vreme, fără să se degradeze și să-și schimbe aspectul.

Dacă avantajele pielii naturale te-au convins și vrei să achiziționezi o geacă de piele damă sau bărbați, atunci acordă atenție la câteva aspecte:

  • Ține cont de caracteristicile pielii naturale și cum poți să o diferențiezi de materialul ecologic;
  • Acordă atenție detaliilor, în special cusăturilor din exterior și interior. Este o haină pe care o vei purta multă vreme și cu siguranță nu îți dorești să fie cu imperfecțiuni;
  • Alege un model clasic, care poate fi combinat cu diverse ținute și care nu se demodează odată cu trecerea anilor;
  • Cumpără dintr-un magazin de profil, care îți oferă certificat de autenticitate și garanție. Atunci ai certitudinea că haina achiziționata este 100% fabricată din piele naturală!

Cele mai citite articole

Scris de

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *