Meniu

Ce face un software developer?

Cubick 2 ani in urmă 12

Joburile din industria IT sunt din ce în ce mai solicitate în ultima perioadă, tocmai datorită avantajelor financiare și nu numai pe care le oferă angajaților. 

Industria este împărțită în sectoare diverse, ceea ce a dus inevitabil la apariția mai multor specializări. 

Printre cele mai căutate posturi se numără cel de software developer. Pentru a înțelege mai bine această funcție, putem spune că el este mintea din spatele programelor, sistemelor, jocurilor sau aplicațiilor web. Sunt persoane care știu să îmbine creativitatea cu funcționalitatea pentru a dobândi rezultate precise. 

Cu ce se ocupă un software developer?

Un software developer se poate ocupa cu:

  • aplicații și programe – Indiferent că vorbim de cele pentru mobil sau desktop. Este atent la cerințele clienților și implementează modificări în consecință. Supraveghează performanțele furnizate de aplicațiile și programele dezvoltate și efectuează îmbunătățiri unde este necesar.
  • sisteme – Se ocupă de crearea unor soluții digitale pentru companii din diverse sectoare (spre exemplu, domeniul medical). Aceste soluții sunt special dezvoltate pentru a optimiza anumite procese operaționale, livrând avantaje în materie de eficiență, și productivitate.

Ce competențe tehnice și abilități trebuie să dețină un software developer? 

Una dintre cele mai importante responsabilități este scrierea propriu-zisă a codului. Acesta concepe, testează și dezvoltă un software, menit să ajute la dezvoltarea anumitor procese operaționale pe care se bazează companiile.

Pentru a putea definitiva proiecte ample, de o complexitate ridicată, un software developer ar trebui să cunoască cel puțin unul dintre limbajele de programare de mai jos:

  • Java
  • Python
  • JavaScript
  • Microsoft C#
  • PHP

Pe lângă expertiza tehnică, companiile pun un accent deosebit și pe anumite skill-uri soft, printre care:

  • Abilități de comunicare și lucru în echipă – Pentru a se asigura de aplicabilitatea și performanțele unui program/aplicație, acesta trebuie să comunice deschis cu ceilalți din echipă și împreună să găsească soluții. Tocmai de aceea, ar trebui să dea dovadă de empatie și deschidere.
  • Soluționarea problemelor – Un software developer trebuie să acționeze rapid pentru a elimina eventualele nemulțumiri sau probleme tehnice care pot apărea pe parcursul unui proiect. 
  • Dorința de a reuși – Munca unui software developer nu este deloc ușoară. Tocmai de aceea, companiile își doresc persoane dedicate, care să nu renunțe cu ușurință. 

Concluzii

Activitatea unui software developer nu este una ușoară, dar este frumoasă și plină de provocări. El este cel care creează și dezvoltă programe pe care le utilizăm cu toții în viața cotidiană. În esență, un software developer este persoana care duce la bun sfârșit aplicații și sisteme ingenioase, menite să ofere numai avantaje.

Companiile care sunt în căutarea unor astfel de specialiști, pot să apeleze la ajutorul unei agenții de recrutare IT. Beneficiind de sprijin extern, firmele vor putea avea garanția angajării celor mai buni oameni.

Scris de