Meniu

Ce este bateria auto si cum functioneaza?

Cubick 2 ani in urmă 9

Ce este bateria auto si cum functioneaza?

Bateria auto este o componenta fara de care masina nu va porni si nu se va deplasa. In medie, o baterie va functiona intre 3 si 5 ani, dar obiceiurile de condus si expunerea la elemente extreme pot scurta durata de viata a bateriei masinii. La Vrum Auto pot fi gasite baterii pentru toate modelele de masini astfel incat proprietarii sa le poata schimba la timp.

Cum functioneaza o baterie auto?

Bateria masinii asigura energia electrica necesara pentru alimentarea tuturor componentelor electrice ale vehiculului. Este vorba despre o responsabilitate destul de mare. Fara baterie, masina, dupa cum probabil multi proprietari au observat deja, nu va porni.

O reactie chimica va pune masina in actiune: bateria  transforma energia chimica in energia electrica necesara pentru a  alimenta masina, furnizand tensiune la demaror. Bateria mentine curentul electric constant. Nu numai ca bateria ofera energia necesara pentru pornirea masinii, ci stabilizeaza si tensiunea pentru a mentine motorul pornit. 

Multe elemente din masina functioneaza cu ajutorul bateriei si de aceea, ea trebuie sa poata furniza curentul necesar unei bune functionari. Bateria masinii poate fi mica, dar puterea pe care o ofera este uriasa. 

Simptome ale unei baterii defecte

Cele mai citite articole

Pornirea lenta a motorului. Cand conducatorul auto incearca sa porneasca vehiculul, pornirea motorului este lenta si dureaza mai mult decat in ​​mod normal. Este posibil si sa scoata un zgomot ciudat.

Apare martorul check engine. Acesta apare uneori cand puterea bateriei este slaba. Indicatoarele luminoase ciudate ale sistemului, cum ar fi luminile pentru verificarea motorului si luminile pentru lichid de racire scazut, ar putea insemna ca exista o problema cu bateria. 

Nivel scazut de lichid al bateriei. Bateriile de masina au de obicei o parte a carcasei care este translucida, astfel incat sa se poata urmari intotdeauna nivelul lichidului bateriei. De asemenea, se poate inspecta bateria, indepartand capacele rosii si negre daca nu sunt sigilate (majoritatea bateriilor moderne de masini au acum aceste piese sigilate permanent).

Carcasa bateriei umflata este un semn ca bateria trebuie inlocuita. De asemenea, bateriile pot avea un miros urat, caz in care vor necesita o verificare imediata.

Cele mai citite articole

Scris de