Meniu

Vrei sa imbunatatesti aspectul parului tau uscat? Iata ce ai de facut!

Cubick 2 ani in urmă 10

Vrei sa imbunatatesti aspectul parului tau uscat? Iata ce ai de facut!

Parul este un accesoriu foarte valoros pentru orice femeie. Cum exista mai multe tipuri de par, ingrijirea si coafarea acestuia ar trebui sa se faca in functie de tipul pe care il are fiecare reprezentanta a sexului frumos, pentru a-l putea pune in valoare. 

Fiecare tip de par are propriile caracteristici si dezavantaje, unul dintre cele mai putin apreciate tipuri fiind parul uscat. Posesoarele unui astfel de par ii pot reda stralucirea si catifelarea, insa trebuie sa stie care sunt cauzele care au dus la uscarea parului si ce produse ar trebui sa foloseasca pentru ingrijirea lui. 

Care sunt cauzele unui par uscat?

Parul uscat este usor de recunoscut, deoarece este aspru la atingere si se incurca foarte repede, avand totodata un aspect tern si casant. Parul se usuca din cauza pierderii apei din foliculii sai, pierdere ce poate fi cauzata de numerosi factori: 

  • lipsa lichidelor si vitaminelor din organism – o hidratare necorespunzatoare are efecte negative asupra tuturor aspectelor vietii, de la posibilitatea de a dezvolta probleme de sanatate si carente de vitamine, la deshidratarea pielii si parului;
  • spalarea excesiva si folosirea unor produse de ingrijire neadecvate pot duce la uscarea parului;
  • decolorarea si vopsirea efectuate foarte des, precum si folosirea in exces a surselor de caldura asupra parului, pot avea acelasi efect neplacut, uscarea firului de par. 

Cele mai citite articole

Prin urmare, este necesar sa se adopte un ritual de ingrijire a parului, care sa se faca periodic si conform nevoilor pe care le are podoaba capilara respectiva. 

Ce produse de ingrijire sunt potrivite pentru un par uscat? 

Cum lipsa apei este principala cauza care face parul sa fie aspru, produsele de ingrijire pentru un astfel de par ar trebui sa fie unele hidratante, obtinute din ingrediente care au rolul de a mentine apa in firul de par. De aceea, nu ar trebui sa lipseasca samponul, balsamul si masca pentru par uscat

Acestora li se mai pot adauga si diferite tratamente, ser sau ulei, potrivite pentru tipul de par in cauza, care vor amplifica efectele produselor de curatare adecvate. 

Cele mai citite articole

Scris de