Meniu

Vrei sa cumperi articole pirotehnice? Iata ce trebuie sa stii!

Cubick 8 luni in urmă 0 4

In perioada sarbatorilor, o multime de persoane incep sa se aprovizioneze cu articole pirotehnice, fara de care nu pot concepe distractia alaturi de prieteni si familie de ocaziile importante. Cu toate acestea, este important de mentionat ca exista anumite categorii care nu se adreseaza publicului larg. De fapt, sunt interzise, din cauza nivelului ridicat de pericol pe care il provoca.

Astfel de categorii se adreseaza doar profesionistilor in domeniu, care folosesc articole pirotehnice cu diverse ocazii importante si colective, cum ar fi sarbatorirea Revelionului. Desi produsele din categoriile periculoase sunt strict interzise publicului larg, se pot gasi pe piata neagra de unde multe persoane le achizitioneaza fara sa fie constiente pe deplin de pericolul la care se expun.

Riscuri la care utilizatorii se expun cand folosesc necorespunzator articolele pirotehnice

Unul dintre principalele riscuri la care o persoana se supune atunci cand foloseste articolele pirotehnice este chiar ranirea sub diverse forme atat a sa, cat si a spectatorilor. Folosirea incorecta a acestora poate sa duca la aparitia incendiilor, in special daca articolele pirotehnice sunt folosite chiar in apropierea unor surse care se inflameaza cu usurinta.

Realitatea este ca numarul persoanelor vatamate din cauza artificiilor si petardelor folosite neadecvat creste substantial in perioada sarbatorilor. Ranile sunt de regula la nivelul mainilor sau ochilor.

Folosirea neadecvata a articolelor pirotehnice poate sa fie pedepsita legal

Pe langa situatiile periculoase pe care o astfel de persoana le poate experimenta, exista si pedepse din punct de vedere legal, care pot fi suficient de drastice. De exemplu, amenda poate sa ajunga chiar si la suma de 7.500 lei. 

Trebuie mentionat faptul ca amenda este primita si de vanzator sau de persoana care permite unor copii cu varsta mai mica de 16 ani sa foloseasca astfel de articole. Pana si persoanele juridice pot fi sanctionate cu amenda, a carei valoare poate sa fie cu 100% mai mare decat cea pentru persoane fizice.

Cu alte cuvinte, inainte de achizitionarea unor articole pirotehnice, este important ca achizitorul sa se asigure ca respecta toate reglementarile in vigoare, pentru a nu exista riscul de a se rani atat pe el, cat si pe cineva drag. 

Scris de

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *