Meniu

Top 5 orașe belgiene pentru o experiență bogată în istorie și cultură

Cubick 4 luni in urmă 0

Top 5 orașe belgiene pentru o experiență bogată în istorie și cultură

Belgia este o țară deosebită și o destinație turistică ce nu trebuie ratată. Se laudă cu multe orașe pline de istorie și cultură, ce te vor ține ocupat zile întregi și îți vor oferi experiențe unice, memorabile. Continuă să citești pentru a descoperi care sunt câteva dintre cele mai frumoase din acestea. 

1. Bruxelles

Bruxelles, capitala Belgiei și a Uniunii Europene, este mai mult decât o simplă destinație turistică; este o combinație fascinantă de istorie, cultură și artă. Trebuie neapărat să-ți rezervi timp pentru a-l vizita dacă plănuiești să-ți cumperi bilete de avion București-Belgia în curând!

Unul dintre cele mai renumite puncte de atracție este Grand Place, o piață impresionantă cu arhitectură barocă și gotică, declarată Patrimoniu Mondial UNESCO. În apropiere, Palatul Regal, cu fațada sa somptuoasă, găzduiește biroul monarhului belgian, oferind vizitatorilor un exemplu impresionant de arhitectură neoclasică. În altă parte a orașului, Atomium, o structură modernistă unică, oferă o vedere panoramică asupra acestei capitale europene și este un simbol al progresului științific. 

Bruxelles este un centru vibrant al artei, găzduind peste 100 de muzee și o serie de galerii de artă. În plus, orașul este cunoscut pentru piața de antichități din Place du Jeu de Balle, unde se vând tot felul de obiecte vechi, de la mobilă la bijuterii.

2. Bruges

Numit și „Veneția Nordului” datorită rețelei sale de canale pitorești, Bruges, situat în regiunea Flandra a Belgiei, este un oraș cu un patrimoniu cultural și istoric impresionant, care atrage anual milioane de vizitatori.

Centrul vechi al orașului, unul dintre cele mai bine păstrate din Europa, este inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Acesta se întinde pe o suprafață de aproximativ 430 de hectare și găzduiește numeroase clădiri istorice, străduțe înguste și piețe cochete.

Orașul găzduiește o serie de muzee și galerii de artă de top. Printre acestea, Muzeul Groeninge se remarcă prin colecția sa impresionantă de artă flamandă.

3. Antwerp

Antwerp, al doilea cel mai mare port din Europa, este un oraș cu o istorie bogată ce se întinde pe mai multe secole. În prezent, patrimoniul cultural al orașului include numeroase muzee, printre care se numără Muzeul Rubens și Muzeul de Artă Contemporană.

Cele mai citite articole

Centrul istoric al orașului este dominat de Catedrala Notre-Dame, cea mai înaltă biserică din Belgia și una dintre cele mai mari biserici gotice din lume. În contrast, districtul Eilandje găzduiește clădiri moderne precum Muzeul MAS – Muzeul Aan de Stroom, un exemplu impresionant de arhitectură contemporană.

Antwerp este, de asemenea, cunoscut ca un centru mondial al diamantelor. Orașul găzduiește și Festivalul de Modă din Antwerp, un eveniment anual care atrage designeri, critici și iubitori de modă din întreaga lume.

4. Ghent

Ghent, unul dintre cele mai vechi orașe din Belgia, este cunoscut pentru arhitectura sa impresionantă și bine conservată din perioada medievală. Castelul Contilor de Flandra, Catedrala Sf. Bavo și Biserica Sf. Nicolae sunt exemple perfecte în acest sens.

În Ghent, arta contemporană are un loc de cinste, cu muzee precum SMAK, Muzeul de Artă Contemporană sau Muzeul de Arte Frumoase abia așteptând să impresioneze vizitatorii.

Ghent este, de asemenea, un nucleu cultural vibrant, găzduind anual numeroase festivaluri.

5. Leuven

Leuven, un oraș vibrant și plin de viață, este cunoscut, în special, pentru Katholieke Universiteit Leuven (Universitatea Catolică din Leuven), una dintre cele mai vechi universități din lume, înființată în 1425. Această instituție de învățământ superior este un simbol al istoriei și patrimoniului cultural al orașului, fiind un punct de atracție important pentru studenți și cercetători din întreaga lume.

Unul dintre simbolurile orașului Leuven este fără îndoială Primăria, o capodoperă a arhitecturii gotice din secolul al XV-lea. Alte atracții turistice notabile includ Abby Park, Biserica Sf. Petru și Muzeul M Leuven.

Orașul este plin de cafenele și baruri unde studenții se adună pentru a socializa și a se relaxa. În plus, sunt organizate numeroase evenimente culturale de-a lungul anului, de la festivaluri de muzică și teatru până la expoziții de artă și conferințe academice.

Belgia este o țară cu o istorie bogată și o cultură vibrantă, care se reflectă în orașele sale splendide. Fiecare are propria sa poveste de spus și propriul său farmec de descoperit. Nu-ți rămâne decât să-ți alegi destinația și să-ți rezervi biletele de avion!

Cele mai citite articole

Scris de