Meniu

Motivele pentru care sa consumi aronia 

Cubick 2 ani in urmă 0 10

Alimentatia este unul dintre factorii care au un rol important in obtinerea si mentinerea unei stari de sanatate bune, motiv pentru care este necesar sa se urmeze o dieta echilibrata si care sa contina alimente cat mai sanatoase. 

Unele fructe, legume si chiar condimente sunt considerate a fi superalimente, datorita cantitatii ridicate de nutrienti pe care le contin si a efectului pozitiv pe care il are consumul acestora in viata oamenilor. Un astfel de aliment este aronia. 

Ce este aronia si cum poate fi consumata? 

Aronia este un arbust de mici dimensiuni, cu fructe mici si rotunde. Culoarea fructelor de aronia porneste de la rosu intens pana la motv si chiar negru, culoarea inchisa fiind data de o substanta denumita antociani, care au un puternic efect antioxidant. 

Indiferent insa de culoarea pe care o au, fructele de aronia au fost folosite inca din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile vindecatoare pe care le au, consumul lor fiind benefic in tratarea a peste 100 de afectiuni. 

Cele mai citite articole

In plus, pot fi consumate in diferite forme, dintre cele mai variate, de la consumul in stare cruda sau uscata, la duceata si sucuri, pana la pudra sau capsule. O astfel de gama variata de produse poate fi gasita la Aronia Charlottenburg, o ferma care detine o plantatie ecologica de aronia in ingrijirea careia sunt implicati specialisti din domeniu. 

Care sunt avantajele consumului de aronia? 

Cum unul dintre principalele beneficii pentru care este cunoscuta aronia este efectul antioxidant pe care il are, fructele pot fi consumate cu succes in curele de slabire si de detoxifiere. 

De asemene, numeroase afectiuni pot fi prevenite sau ameliorate prin consumul de aronia, in diferite forme, cum ar fi reglarea glicemiei si prevenirea diabetului, stimularea imunitatii, sustinerea sanatatii inimii. Aronia ofera protectie impotriva racelii, a cataractei si a inflamatiilor, dar contribuie si la reducerea riscului de aparitie a cancerului si reducerea simptomelor stresului si anxietatii, fiind utila si in combaterea dementei. 

In concluzie, efectele benefice pe care aronia le are asupra organismului sunt extrem de multe si importante, ceea ce ar trebui sa ii determine pe tot mai multi oameni sa o includa in alimentatie. 

Cele mai citite articole

Scris de

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *