Meniu

Iti doresti un mod inedit de a petrece Craciunul anul acesta? Iata ce poti alege! 

Cubick 7 luni in urmă 0 12

Sarbatorile de iarna si in special Craciunul sunt unele dintre cele mai iubite zile din an, in care aproape oricine simte magia care le inconjoara, indiferent de varsta. Cu toate ca romanii prefera adesea sa petreaca sarbatorile in sanul familiei, ultimii ani, in care calatoriile au fost restrictionate, i-au facut sa isi doreasca o schimbare in ceea ce priveste aceasta traditie. 

Drept urmare, unii isi doresc o experienta inedita de Craciun, pe care o pot obtine daca aleg sa mearga intr-o excursie Laponia, binecunoscuta tara a lui Mos Craciun, in care chiar si adultii patrund in lumea magica a acestei sarbatori. 

Ce se poate face intr-o excursie in Laponia? 

Satul lui Mos Craciun se afla in orasul Rovaniemi, din Laponia, aproape de cercul polar nordic, unde iarna este stapana. Astfel ca si activitatile care pot fi desfasurate aici sunt numeroase. 

In primul rand, in satul lui Mos Craciun exista foarte multe casute care vor introduce orice turist intr-o lume de basm. In aceste casute exista ateliere, magazine de suveniruri si alte tipuri de activitati, datorita carora se pot petrece ore in sir intr-un loc magic. 

O astfel de excursie nu poate avea loc fara a face o vizita si Mosului, al carui birou se afla chiar in centrul satului, unde se afla si cladirea Postei, locul in care spiridusii primesc scrisorile de la toti copiii din lume. 

De asemenea, in Rovanimei exista si ferme de reni si caini husky, unde turistii pot vedea cum sunt ingrijite aceste animale, dar pot opta si pentru plimbari cu sania trasa de reni sau de caini, prin padurile din imprejurimi. 

O alta activitate ce nu ar trebui ratata de cei care merg in excursie in Laponia este vanatoarea „vulpilor de foc”, caci asa este denumita de localnici aurora boreala. Un spectacol de lumini si culoare, care apare in mod natural pe cerul nordului, aurora boreala poate fi observata din zonele salbatice, departate de lumina artificiala. 

Prin alegerea unei astfel de vacante in perioada Craciunului, sarbatoarea va deveni una de neuitat pentru tot restul vietii. 

Scris de

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *