Meniu

Importanta culturala a firmelor care se ocupa cu proiectarea cladirilor

Cubick 2 ani in urmă 0 11

Designul, atat cel arhitectura cat si cel interior, este influentat de mai multi factori, printre care se afla si cultura locului. In momentul in care o persoana paseste intr-o incapere veche de cateva zeci de decenii, isi poate face o idee despre oamenii care au locuit odinioara acolo si despre modul in care se derula o zi normala din viata lor. 

O firma cu un portofoliu impresionant este chiar Cross Design. Aici, persoanele interesate sa colaboreze cu echipa vor gasi totul de la proiecte industriale, la cladiri pentru birouri, structuri dedicate spatiului public sau chiar proiecte de restaurare. Toate au fost realizate cu un nivel ridicat de profesionalism din partea firmei. 

In ce constau proiectele de restaurare? 

Pe cat de impresionante au fost niste cladiri in istorie, destul de putine rezista testului timpului si cele care o fac nu vor arata la fel de impunatoare dupa zeci, sau chiar sute de ani. Acest lucru nu se intampla exclusiv doar la structuri, ci si la picturi sau diverse obiecte care fac parte din cultura societatii unei tari. Din fericire, restaurarea exista special pentru a le da stralucirea de alta data. 

Cele mai citite articole

Printre proiectele de restaurare din catalogul firmei Cross Design se numara Cetatea Poienari, Biserica Fortificata Movile, Palatul de Vara Avrig, Palatul Cantacuzino, Hotelul Decebal, Cetatea Coronini etc. Toate aceste structuri cu o bogata incarcatura istorica pot sa fie admirate in continuare, datorita eforturilor depuse de echipa din spatele firmei. 

In ce consta un proiect de restaurare? 

Arhitectura romaneasca a suferit diverse schimbari de-a lungul timpului, iar acest lucru se vede in momentul in care sunt comparate doua cladiri care apartin unor perioade de timp diferite. Pentru ca renovarea sa aiba succes, materialele si metodele de constructie folosite trebuie sa fie similare sau chiar aceleasi cu cele din trecut. 

Prin urmare, firmele de acest tip nu se ocupa doar cu proiectarea unor cladiri noi, ci si cu salvarea unor structuri care se afla intr-un grad de degradare. In acest fel, istoria locului este pastrata si poate sa fie in continuare admirata de cei care aleg sa viziteze zona respectiva. 

Cele mai citite articole

Scris de

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *