Meniu

Gustul copilăriei într-o farfurie de supa de pui

Cubick 2 ani in urmă 0 31

Se știe că orice supărare, orice durere sau orice tristețe trece cu o supă de pui ca la mama acasă. Cu toții ne-am gândit măcar odată la gustul copilăriei, la preparatul mamei și la mirosul îmbietor care cuprindea întreaga casă. Rețeta nu este absolut deloc complicată având un grad minim de dificultate. Este nevoie doar de multă dragoste pentru ca rezultatul final să fie pe placul tuturor.

Ingredientele necesare

Înainte de a începe pregătirea supei, ai nevoie de următoarele ingrediente:

·                  ½ carcasă de pui;

·                  opțional, ½ pachet de inimi și pipote;

·                  morcovi;

·                  ceapă;

·                  rădăcinoase (păstârnac, țelină, rădăcină pătrunjel);

·                  o mână de tăieței de casă;

·                  condimente după gust (sare, piper).

Carnea se pune la fiert împreună cu o ceapă întreagă, iar în apă, se adaugă și o linguriță de sare. În momentul în care apa începe să fiarbă, trebuie îndepărtată cu grijă spuma care se formează. În caz contrar, supa nu va avea claritate și nici un gust prea bun. Unele gospodine preferă să arunce prima apă în care carnea a fiert, în timp ce altele susțin că supa își va pierde aroma.

Cele mai citite articole

După spumare, carnea se mai lasă la fiert aproximativ 30 de minute, ulterior se adaugă morcovul și rădăcinoasele în apă. Acestea trebuie tăiate în cubulețe mici pentru a fi ușor de consumat, dar și pentru un aspect plăcut al preparatului.

Spre final, se adaugă și o mâna de tăieței de casă. Acum este momentul ca ceapa întreagă să se scoată din apă, timpul de fierbere fiind suficient pentru aromatizarea supei. Tăiețeii au nevoie de maxim 10 minute pentru a se găti așa că supa se poate lua de pe foc. Se condimentează după gust cu sare și piper și se adaugă pătrunjel proaspăt tocat mărunt pentru un plus de savoare. Supa trebuie lăsată 10-15 minute să se odihnească înainte de a se servi celor dragi.

Mici trucuri din bucătărie

Dacă te afli la primele încercări în bucătărie, nu trebuie să îți faci griji. Totul, dar absolut totul se învață, este nevoie doar de puțină voință. Există însă și unele mici secrete care te pot ajută să excelezi astfel încât preparatul să fie pe placul tuturor:

·                  pentru a reproduce gustul copilăriei, ar trebui să folosești tăieței de casă. Aceștia se prepară simplu și rapid, cu un minim de efort;

·                  evită folosirea bazelor de mâncare din comerț care nu sunt deloc sănătoase. Mizează pe condimente naturale și verdețuri proaspete pentru un gust unic;

·                  rădăcinoasele se pot tăia mult mai ușor după ce au fiert;

·                  procesul de spumare ar trebui să dureze în jur de 15-20 de minute pentru îndepărtarea completă a spumei;

·                  pentru și mai multă claritate, supa se poate strecura;

·                  spre final se poate adaugă și puțin usturoi pentru un gust desăvârșit.

Dacă vrei să îi impresionezi pe cei dragi sau dacă vrei să lupți împotriva răcelii/durerilor, ține cont de rețeta de mai sus. În maxim 60 de minute vei avea gata un preparat delicios care va fi savurat de toți ai casei. Nu uita de pâinea caldă și de ardeii iuți!

Cele mai citite articole

Scris de

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *