Meniu

După ce criterii poți alege o vitrină cofetărie potrivită pentru unitatea ta HoReCa?

Cubick 10 luni in urmă 0 10

Atunci când alegi vitrine frigorifice pentru cofetărie, există câteva criterii importante de care ar trebui să ții cont:

 • Dimensiunea și capacitatea: alege o vitrină care este suficient de mare pentru a expune produsele tale și care are capacitatea necesară pentru a le menține la temperatura potrivită.
 • Iluminarea: este esențială pentru a atrage atenția clienților asupra produselor. Alege o vitrină care are iluminare integrată sau care poate fi ușor iluminată.
 • Designul și estetica: sunt elemente extrem de importante pentru a crea o ambianță atrăgătoare pentru clienți și pentru a se potrivi cu tematica sau imaginea brandului tău.
 • Durabilitatea și întreținerea: alege o vitrină care este ușor de curățat și întreținut și care este construită din materiale durabile pentru a asigura o lungă durată de viață.
 • Caracteristicile suplimentare: unele vitrine de cofetărie pot avea caracteristici suplimentare, precum ar fi sistemele de răcire sau încălzire, controlul umidității sau afișarea digitală, care pot fi utile pentru a menține produsele în stare bună și pentru a atrage atenția clienților de diferite vârste.

Este important să iei în considerare aceste criterii și să te asiguri că alegi o vitrină care se potrivește nevoilor tale și care să ajute la maximizarea vânzărilor.

Ce culoare exterioară ar trebui să aibă carcasa vitrinei frigorifice de cofetărie?

Culoarea carcasei vitrinei frigorifice pentru cofetărie este în mare parte o alegere personală, care depinde de designul și tematica cofetăriei tale. 

Cele mai citite articole

Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le poți lua în considerare atunci când alegi culoarea carcasei:

 • Contrastul: alege o culoare care se contrasteze puternic cu produsele din interior, astfel încât acestea să iasă în evidență și să atragă atenția clienților. De exemplu, dacă majoritatea produselor sunt de culoare deschisă, poți alege o culoare închisă pentru carcasă.
 • Proximitatea cu alte culori: dacă vitrina este amplasată lângă alte dotări ce au culori puternice, este important să alegi o culoare care se potrivește cu celelalte elemente și care nu creează un contrast prea puternic, dizarmonic.
 • Culoarea/culorile brandului: folosirea culorilor specifice brandului tău poate fi o alegere bună, mai ales dacă vitrina este amplasată în afara cofetăriei. Aceasta poate ajuta la creșterea recunoașterii brandului în rândul clienților.
 • Culorile tematice: dacă ai o temă specifică în amenajarea cofetăriei tale, poți alege anumite nuanțe care se armonizează cu această tematică și care ajută la crearea unei ambianțe coerente în unitatea HoReCa respectivă.
 • Modern sau clasic: în ultimii ani tendința de design a vitrinelor frigorifice merge spre culori mai deschise decât în trecut, alb sau bejuri, deoarece acest lucru poate da o impresie de curățenie și prospețime. Poate fi o alegere modernă pentru cofetăria ta pe care dacă o alegi nu vei greși. În schimb, dacă dorești un stil mai clasic și mai tradițional, poți alege o culoare ceva mai închisă pentru a se integra în această imagine de ansamblu a unității tale de alimentație publică.

Câte rafturi ar trebui să aibă vitrina frigorifică de cofetărie bună?

Numărul de rafturi pe care ar trebui să le aibă o vitrină frigorifică pentru cofetărie depinde strict de dimensiunile vitrinei și de cantitatea de produse pe care urmează să le expui în ea. Există câteva lucruri pe care le poți lua în considerare atunci când decizi câte rafturi ar trebui să aibă vitrina:

 • Dimensiunea produselor: dacă ai produse de dimensiuni ceva mari, ca de exemplu torturi sau prăjituri cu fructe grandioase, vei avea nevoie de rafturi mai înalte și mai spațioase pentru a le expune în mod adecvat.
 • Cantitatea de produse etalate: dacă ai o varietate mare de produse, vei avea nevoie de mai multe rafturi pentru a le expune pe toate simultan.
 • Designul vitrinei: numărul de rafturi poate afecta aspectul general al vitrinei de cofetărie. Dacă ai mai multe rafturi acestea pot face vitrina să arate cam prea încărcată, dacă ai mai puține rafturi aceasta ar putea arăta mai puțin încărcată, mai sărăcuță. Dar totul depinde de condițiile specifice din unitate (mărimea cofetăriei, gama de produse ce pot fi comercializate, dorințele consumatorilor, interesul de a vinde prioritar anumite sortimente de produse de cofetărie etc.).
 • Accesibilitatea: este important să asiguri clienților posibilitatea ca produsele să fie văzute clar.

In general, vitrinele frigorifice pentru cofetărie au între 2 și 5 rafturi. Ele pot varia în funcție de dimensiunile vitrinei, produsele care se vor expune și de modul specific în care se dorește să arate vitrina respectivă. Este important să evaluezi nevoile cofetăriei tale și să alegi un echipament HoReCa având un număr de rafturi care se potrivește cu acestea.

Pentru inspirație și comenzi de vitrine frigorifice pentru cofetărie intră chiar acum pe tcromania.com.

Cele mai citite articole

Scris de

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *