Meniu

De ce sa vizitezi Corfu?

Cubick 1 an in urmă 0 12

Odata cu trecerea timpului, insula s-ar putea sa se fi schimbat, dar inca se poate simti spiritul unui trecut glorios indepartat. Bogata sa mostenire multiculturala, monumentele sale istorice, peisajul sau natural uimitor, marile sale cristaline si vremea sa excelenta pe tot parcursul anului explica de ce Corfu este una dintre cele mai cosmopolite destinatii mediteraneene, creand o imagine foarte puternica asupra vizitatorilor sai. De aceea, numerosi tursti aleg variantele de vacanta charter Corfu pentru a se bucura de toate facilitatile zonei.

Corfu (Kerkyra in greaca), spre deosebire de restul Greciei, nu a cazut niciodata sub opresiunea otomana. Datorita dominatiilor succesive ale venetienilor, francezilor si britanicilor de-a lungul secolelor, insula a devenit in primul rand parte a lumii occidentale, mai degraba a lumii levantine. Cultura lor a exercitat o influenta puternica in oras: aici au fost infiintate prima Universitate Greaca (Academia Ionica), prima Orchestra Filarmonica si Prima Scoala de Arte Plastice.

Ce pot vedea turistii in Corfu?

Cele mai citite articole

In orasul vechi, frumos conservat, din Corfu, un sit al patrimoniului mondial UNESCO, „repertoriul” renascentist, baroc si clasic a ajuns sa fie aplicat cu succes traditiilor artistice locale. Palatele, cetatile, cladirile publice austere ale stapanirii venetiane se imbina in mod unic cu cladirile mici aflate pe alei minuscule si piete izolate. Plimbarea printr-un complex de strazi inguste pietruite, cu scari si pasaje boltite, asa-numita „kantounia”, face turistii sa se simta ca si cum ar calatori la Genova sau Napoli.

Cele mai frumoase locuri din Corfu pot fi descoperite la:

  • Spianada, cea mai mare piata din Balcani, este centrul orasului, impodobita cu lucrari remarcabile ale arhitecturii franceze din secolul al XIX-lea. Aici se pot urmari jocuri de cricket sau turistii pot participa la concerte muzicale organizate pe tot parcursul anului.
  • Liston, marca comerciala a orasului, unde aristocratii obisnuiau sa se bucure de promenadele lor de seara. Arcadele caracteristice formeaza cel mai romantic cadru de fundal pentru o ceasca de cafea de bun venit la una dintre cafenelele confortabile ale orasului.

Acestea sunt doar cateva destinatii de vacanta, insa in realitate sunt numeroase alte zone ce pot fi vizitate, in functie de dorintele fiecarui turist.

Cele mai citite articole

Scris de

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *