Meniu

De ce jucăriile de tip LEGO sunt populare între copii? 5 motive care te vor convinge să achiziţionezi un set pentru copilul tău

Cubick 2 ani in urmă 12

De ce jucăriile de tip LEGO sunt populare între copii? 5 motive care te vor convinge să achiziţionezi un set pentru copilul tău

Joaca pentru un copil mic reprezintă timpul în care pot să-și dea frâu liber la imaginaţie fără să fie constrânși de o serie de reguli. Lego prezintă mai multe avantaje şi reprezintă genul de jucărie pe care orice părinte ar alege-o pentru copilul său. Acestea nu au fost prezente în copilăria adulților dar sunt predominante în setul oricărui copil din această generație. Există numeroase motive benefice pentru un copil care își petrece timpul alături de jucăriile LEGO. 

   Așadar, citește acest articol până la final pentru a afla avantajele pe care le prezintă aceste jucării.

Iată 5 motive pentru care jucăriile LEGO pot să ajute la dezvoltarea copilului tău  

  1. Creativitate

În acest set de jucării se regăsește un manual de instrucțiuni, dar nu mereu trebuie urmate. Spre exemplu, poți să construiești cu piesele venite în pachet concepții noi cu total alte forme decât cele din manualul de instrucțiuni. Pe piața de jucării sunt cunoscute ca fiind jucăriile copiilor deștepți, dar un astfel copil este acela care poate să conceapă ceva din ideile sale inovative.Sunt foarte distractive. În plus, sunt deloc greu de folosit și contribuie la dezvoltarea creativității.

  1. Învață reguli

Există sute de variante de jucării Lego. În momentul alegerii este foarte importantă tematica acelui set. Dacă pentru copilul tău este important să fie ghidat, atunci varianta cea mai bună este alegerea unui set cu o tema. Acestea prezintă construcţii diverse, de la întregi cartiere de blocuri până la imense nave spațiale sau de luptă. Tehnica este totodată la fel de importantă precum tematica setului. Așadar cine poate să construiască un întreg model de la zero sigur este un copil cu o inteligență aparte.

  1. Găsesc multă distracție

Cele mai citite articole

Distracția nu se rezumă numai la cum s-a construit jucăria. Faptul că există atât de multă diversitate printre variantele lor conduce la sporirea entuziasmului copilului. Aceştia au oportunitatea de a cumpăra seturi LEGO cu filmele lor preferate, cum ar fi gama LEGO Ninjago de la Altex, sau LEGO Minecraft bazat de pe celebrul joc video.

  1. Se detașează de gadget-uri

Timpul petrecut pentru realizarea acestui proiect este o investiție de valoare, deoarece copilul are șansa de a-și explora o serie de noi aptitudini, pe lângă funcțiile motorii și de dexteritate pe care le dezvoltă. O astfel de construcție poate să dureze  de la câteva ore la câteva zile. Așa că, jucăriile LEGO mențin copilul interesat și departe de orice electronice pe care ar putea să-și piardă timpul.

  1. Concentrare

Forța mentală de care are nevoie un copil pentru a duce la capăt construirea unei asemenea jucării este impresionant de mare. Copilul tău își cultivă atenția și concentrarea în acest proces. Așadar, LEGO poate să devină o jucărie pentru antrenament mental. Acestea se regăsesc în toate categoriile de vârstă și sunt interesante pentru orice copil fie că are 6 ani sau că este în pragul adolescenței. 

   În concluzie, jucăriile de tip LEGO au sute de beneficii de care copilul tău poate să se bucure. Partea de care este încântat orice părinte este detaşarea de electronice. Dar nu numai la acest fapt se rezumă totul. LEGO prezintă numai atribute ce duc la reușita unui copil pe orice plan, fie el academic sau sportiv. Așa că, nu mai sta pe gânduri și achiziționează chiar astăzi un set LEGO.

Sursa foto: Unsplash.com

Cele mai citite articole

Scris de