Meniu

Cum sa iti restaurezi dantura intr-o zi?

Cubick 2 ani in urmă 8

Cum sa iti restaurezi dantura intr-o zi?

Afectiunile dentare sunt una dintre problemele de sanatate cu care se confrunta foarte multi oameni, dar care in cele mai multe cazuri pot fi prevenite, printr-o igiena dentara corecta si prin efectuarea controalelor stomatologice periodice. 

Desi tehnologia medicala a avansat foarte mult in ultimii ani, inca mai sunt multi oameni carora le este teama sa mearga la dentist, mai ales din cauza durerii. Aceasta este si una dintre cauzele care contribuie la numarul mare de pacienti care ajung, intr-un final, in cabinetul stomatologic, dar cu dinti lipsa. 

In astfel de situatii exista numeroase solutii, unele dintre ele clasice, pe cand altele inovative si moderne. Exista chiar o metoda de restaurare a danturii intr-o zi, cu ajutorul implanturilor dentare. 

In ce situatii este recomandata restaurarea danturii intr-o zi? 

Cele mai citite articole

Restaurarea danturii intr-o zi cu implanturi dentare este o modalitate de a obtine dinti ficsi, fiind deci o solutie la care pot apela deopotriva pacientii care doresc sa scape de proteza dentara mobila sau cei care doresc sa inlocuiasca dintii lipsa. 

Astfel ca tratamentul de obtinere a unor dinti ficsi in 24 de ore este potrivit atat pentru cei care se confrunta cu un numar mai mare de dinti lipsa, cat si celor care au pierdut toti dintii si pentru care singura solutie viabila era considerata proteza dentara. Desi este o procedura ce poate fi efectuata in cazul pacientilor de orice varsta – de la 18 pana la 90 de ani – este important ca acestia sa aiba o stare de sanatate buna, care sa permita o astfel de interventie minim-invaziva, dar complexa. 

In ce consta procedura de obtinerea dintilor ficsi inr-o zi? 

Particularitatea principala a acestei proceduri este ca pacientii vor obtine dintii ficsi intr-o singura zi, cu un numar minim de implanturi si, implicit, de incizii. Una dintre metodele prin care se poate realiza aceasta procedura este Fixt&Fast, care presupune inserarea a numai 4 implanturi dentare pe mandibula si 6 implanturi pe maxilar, peste care sunt fixate protezele dentare. 

Astfel, numarul implanturilor, timpul alocat procedurii si cel necesar pentru recuperare sunt reduse considerabil, pacientii putand sa se bucure de o dantura restaurata complet imediat dupa interventie. 

Cele mai citite articole

Scris de