Meniu

Cum să alegi lampa potrivită

Cubick 2 ani in urmă 0 6

Decorarea casei sau a apartamentului poate fi un task extrem de interesant, dar, totodata, poate fi si o provocare. Exista atat de multe decizii de luat: stilul de design, culoarea si pretul pentru orice, de la mobilier, covoare pana la corpuri de iluminat. Alegerea unei lampi este un pas important in decorarea unei camere. Foarte multi cumparatori se intreaba ce lampi ar trebui sa achizitioneze deoarece pe piata exista foarte multe optiuni. Acest ghid a fost creat pentru a va ajuta sa intelegeti mai bine care sunt tipurile de lumini, dar si care sunt informatiile cheie ale acestora. Inainte sa achiztionati un corp de iluminat ar trebui sa va intrebati la ce va va folosi?

Cele mai citite articole

Avand in vedere formele si functiile lampilor din zilele de astazi, cea mai buna modalitate de a alege cea mai buna lampa este sa raspundeti la urmatoarele intrebari. De ce fel de corp de iluminat ati avea nevoie? Va sta pe podea, pe o masa sau va fi montat pe perete? Odata ce veti avea raspunsurile, alegerea lampii va fi mai usoara. De asemenea, acest informatii va vor fi folosoc si daca doriti sa oferi o lampa drept cadou de casa noua.

Specialistii vorbesc intotdeauna de cinci tipuril de lumina:

  1. Iluminare naturala – Aceasta este lumina care apare in mod natural intr-un spatiu in timpul zilei. Poate avea un efect mental si emotional pozitiv prin imbunatatirea atitudinii si reducerea stresului. De asemenea, dezvaluie culorile la intensitatea lor adevarata. Multe persoane prefera sa foloseasca zilnic lumina naturala in locul celei artificiale
  2. Iluminarea ambientala – Aceasta forma de iluminat este adesea denumita si „iluminare generala”  deoarece este destinata sa genereze lumina uniforma intr-o camera. Luminile ambientale sunt adesea corpuri de iluminat mari sau aplice, dar pot fi si lampi portabile sau lampi de perete.
  3. Iluminarea pentru diferite task-uri – Acest tip de iluminat poate fi considerat ca iluminare specifica pentru efectuarea unei anumite activitati. De exemplu, cititi in camera de zi, semnati hartii la biroul de acasa sau pregatiti mancarea pe un blat de bucatarie. Acestea sunt activitati care au nevoie de luminozitate suplimentara. Puteti achizitiona lampi portabile pentru a face toate aceste task-uri mult mai usoare.
  4. Iluminarea cu accent (de exemplu, focalizarea) – Acest tip de lumina creeaza o atmosfera sau este folosita pentru a va atrage atentia asupra unui anumit obiect sau aspect arhitectural al locuintei dumneavoastra. Poate aveti o anumita sculptura sau o opera de arta pe care doriti sa o evidentiati. Aceste tipuri de lumini sunt in special utilizate in spatiul public, in special in parcuri sau in zonele culturale. De altfel, daca vreti sa achizitionati astfel de lumini, luati in considerare ca puteti seta atat culorile cat si tonurile acestora, facandu-le calde sau reci, in functie de ambianta pe care doriti sa o creati.
  5. Iluminare decorativa – Aceasta iluminare are un scop pur estetic. Considerati ca aceste lampi reprezinta o modalitate pentru a atrage privirea si a reflecta stilul personal. Totusi aceste lumini, de cele mai multe ori, nu emit lumina la o intensitate foarte mare, asadar veti avea nevoie de lampi suplimentare.

Cele mai citite articole

Scris de

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *