Meniu

Cum alegi forma ramelor ochelarilor de vedere? 3 criterii esențiale

Cubick 3 săptămâni in urmă 0 0

Cauți ochelari de vedere sau de soare cu o formă a ramelor potrivită pentru caracteristicile fizionomiei tale? Ești interesată de confortul resimțit la momentul purtării, sau de caracterul ergonomic al acestor produse?

Îți raportezi alegerile și la alte criterii esențiale, precum nuanța ramelor de ochelari sau materialele din care sunt realizate? Iată o serie de informații utile în procesul de alegere a celor mai potrivite soluții pentru nevoile tale.

1. Alegerea unor rame de ochelari în funcție de forma feței

Forma feței reprezintă un prim criteriu esențial, deoarece o alegere inspirată asigură atât un nivel ridicat de confort în timpul utilizării ochelarilor, cât și un aspect armonios.

Pentru persoanele cu fața rotundă, ramele pătrate sau dreptunghiulare sunt cele mai potrivite, deoarece echilibrează trăsăturile specifice acestei fizionomii. În contrast, persoanele cu fața pătrată pot alege rame de ochelari rotunde sau ovale, pentru a estompa caracteristicile definitorii ale chipului. De asemenea, oferă senzația de alungire discretă a feței. 

Persoanele cu față ovală pot alege dintr-o gamă variată de rame pentru ochelari, datorită simetriei pe care se bazează acest look. Ochelarii cu rame ușor îngroșate în zona superioară a structurii sunt, totuși, o variantă recomandată de specialiști. Această formă este ideală și pentru persoanele cu pomeții ușor pronunțați. 

În cazul persoanelor cu fața îngustă și prelungă, ochelarii ideali sunt cei cu rame rotunde, deoarece permit obținerea unui contrabalans ce exprimă armonie la nivelul tenului.

Persoanelor cu fața în formă de diamant le sunt recomandați ochelarii cu rame cat-eye. Dacă acestea au și maxilarul ușor pronunțat, estomparea discretă a trăsăturilor este posibilă cu ajutorul așa-numitelor „rame înjumătățite”, prezente doar în partea superioară a lentilelor. Alege rame de ochelari de vedere pentru damă Cat Eye

2. Forma unor rame potrivite pentru diferite ocazii 

Identificarea contextului este esențială în alegerea ramei de ochelari perfecte. Fie că este vorba de o întâlnire de afaceri, o ieșire în oraș cu prietenii sau de o petrecere, există o formă a ramelor potrivită pentru fiecare ocazie.

În cazul întâlnirilor de afaceri sau al evenimentelor formale, ramele de ochelari ar trebui să fie discrete și elegante. Astfel, pot pune în evidență elementele distinctive ale hainelor purtate. De asemenea, formele geometrice metalice inspiră profesionalism.

Pentru diferite evenimente casual din agenda unei săptămâni, opțiunile sunt mult mai variate. Optează pentru culori inedite, sau forme ce ies din tiparele convenționale, atunci când alegi rame de ochelari de vedere pentru femei înaintea unei astfel de ocazii. Ieșirile cu prietenii reprezintă un motiv ideal pentru a experimenta diferite stiluri și culori. Alegerea unor astfel de produse îți permite să te exprimi liber, atunci când oameni dragi sunt alături de tine. 

În cazul petrecerilor, ramele de ochelari pot fi avea forme mult mai îndrăznețe. Tematica evenimentului respectiv poate influența dimensiunile acestora. De asemenea, poți opta pentru rame cu diferite imprimeuri, așa cum sunt, de exemplu, cristalele.

O astfel de alegere este ideală pentru celebrarea unei anumit moment important din an, așa cum este noaptea de Revelion. Ține, însă, cont și de forma feței tale, atunci când alegi astfel de ochelari pentru party.

3. Ramele de ochelari cu structura pliabilă – avantaje și dezavantaje

Ramele de ochelari pliabile asigură un nivel ridicat al portabilității. Datorită caracterului ergonomic, pot fi depozitate în spații de dimensiuni reduse: buzunarul unei haine, un compartiment cu fermoar al genții sau suportul pentru ochelari. 

Cele mai citite articole

Sunt ideale pentru persoanele care călătoresc sau care își doresc o pereche de ochelari de rezervă. Plierea acestor rame este simplu de realizat, însă poate varia de la un model la altul.

În plus, modelele de top ale acestei categorii de rame pentru ochelari sunt realizate din materiale rezistente, ce își mențin forma și nu se deteriorează ușor. Cu toate acestea, există dezavantajul unei posibile deteriorări în timp a mecanismului de pliere, ce ar putea genera costuri suplimentare pentru înlocuirea sa.

Alte sfaturi importante pentru alegerea unor rame de ochelari

Dacă vrei să realizezi o alegere de produs inspirată, te-ar mai putea interesa și: 

Culoarea ramelor de ochelari în funcție de tonurile feței

Pentru persoanele cu părul blond, ramele de ochelari în tonuri calde (galben, bej, oranj) reprezintă alegerea ideală, în timp ce nuanțele de albastru sau gri trebuie evitate.

Persoanele cu părul roșcat se pot orienta spre rame ale ochelarilor în tonuri de verde sau bronz. Pentru părul brunet, ramele negre, albastre sau argintii sunt cele mai potrivite opțiuni. În cazul persoanelor cu păr grizonat sau alb, ramele metalice, precum cele argintii, reprezintă varianta optimă.

Pentru a face alegerea potrivită, este recomandat să încerci mai multe perechi de ochelari, înainte de a lua o decizie finală. Fiecare persoană este unică, iar ceea ce funcționează pentru unii, poate nu să nu funcționeze neapărat și pentru alții.

În plus, este important să te bucuri de confort și încredere, cu ajutorul noii tale perechi de ochelari. Vizitează acest magazin de optica în București și probează mai multe perechi, ținând cont și de sfatul specialiștilor din showroom. 

Materialul din care sunt realizate ramele ochelarilor 

Atunci când vine vorba despre alegerea ramei ochelarilor, materialul din care sunt realizate acestea joacă un rol major. Nu doar că influențează aspectul ochelarilor, dar poate contribui și la confortul sau durabilitatea lor.

Plasticul este un material accesibil și versatil, fiind utilizat adesea pentru ramele de ochelari colorate sau cu design-uri complexe. Este, de asemenea, ușor și confortabil, însă nu se comportă foarte bine în cazul unor șocuri de natură mecanică. În plus, este sensibil la căldură și se poate deteriora în timp, necesitând înlocuiri frecvente.

Metalul, pe de altă parte, este un material durabil și rezistent. Poate fi modelat într-o varietate de forme, fiind o alegere populară pentru persoanele care își doresc rame de ochelari subțiri și elegante. Deși sunt mai grele decât cele din plastic, ramele de ochelari metalice oferă un nivel ridicat de confort, dacă sunt bine ajustate. Principalul dezavantaj al metalului este că acesta poate provoca reacții alergice la unele persoane.

Titanul este considerat de mulți a fi cel mai bun material pentru ramele de ochelari. Produsele realizate din acest material sunt extrem de ușoare și foarte confortabile, fiind ideale pentru persoanele cu pielea sensibilă. Cu toate acestea, ramele de ochelari din titan tind să fie mai costisitoare decât ramele din plastic sau metal.

Raportează-te la aceste sfaturi și recomandări de produs, atunci când ești în căutarea unor rame de ochelari potrivite pentru tine. Forma acestora, materialul din care sunt realizate sau caracterul pliabil al structurii acestora pot reprezenta criterii importante pentru o alegere cu adevărat inspirată!

Cele mai citite articole

Scris de

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *