Meniu

Cum alegi dimensiunea potrivită a canapelei în funcție de încăpere?

Cubick 6 luni in urmă 0

Cum alegi dimensiunea potrivită a canapelei în funcție de încăpere?

Te-ai mutat într-o nouă locuință sau pur și simplu dorești să reamenajezi livingul, dormitorul, biroul ori balconul? Canapeaua este, adesea, punctul central al unei încăperi, iar alegerea nu se dovedește întotdeauna ușor de făcut. Descoperă câteva recomandări utile!

Canapea pentru living sau sufragerie

Dimensiunea și forma canapelei sunt aspecte de care este bine să ții cont când alegi mobilierul potrivit pentru livingul sau sufrageria ta. Măsoară cu atenție spațiul disponibil în cameră și planifică modul în care vrei să mobilezi încăperea, înainte de a face o achiziție!

Este recomandat să eviți aglomerarea spațiului și să poziționezi canapeaua și restul mobilierului astfel încât să poți umbla ușor prin living sau prin sufragerie. Iată o regulă simplă: între canapea și măsuța de cafea ar trebui să fie o distanță de 40-45 de centimetri!

Dacă livingul sau sufrageria este de dimensiuni reduse, poți comanda de aici o canapea extensibilă sau fixă cu 2 locuri. În acest fel, economisești spațiu și creezi o atmosferă intimă, fără a sacrifica funcționalitatea!

În schimb, pentru un living generos sau o sufragerie spațioasă, poți alege o canapea cu 3 sau 4 locuri și brațe voluminoase. Aceasta va crea un aspect mai impunător și va echilibra vizual încăperea.

Canapea pentru dormitor

Într-un dormitor de mici dimensiuni, o canapea extensibilă cu 2 sau 3 locuri este o alegere inspirată. Aceasta se poate transforma ușor într-un pat pentru o persoană sau de tip matrimonial. Astfel, beneficiezi de un loc de dormit, fără a aglomera camera în timpul zilei!

Ai la dispoziție numeroase canapele cu saltele confortabile dintre care poți alege. Mai mult, dacă vrei să diminuezi disconfortul creat de îmbinări sau de o suprafață prea tare, un topper de calitate rezolvă această problemă.

Cele mai citite articole

În cazul în care dormitorul este utilizat și ca birou, canapeaua poate fi folosită drept un loc confortabil pentru lucru sau studiu. De asemenea, această piesă de mobilier devine și mai avantajoasă dacă are spațiu de depozitare, în care pot fi păstrate pernele, pilota și lenjeria de pat.

Canapea pentru birou

Într-un birou, canapeaua poate fi utilizată ca un loc pentru întâlniri informale, zonă de relaxare și de savurat cafeaua sau doar ca element decorativ. În funcție de nevoile tale și de dimensiunea încăperii, poți stabili care sunt lungimea și adâncimea potrivite pentru această piesă de mobilier.

De exemplu, o canapea cu 2 locuri, compactă și cu un design minimalist poate fi potrivită pentru întâlniri de afaceri. În schimb, un model mai spațios și extensibil va fi util pentru un plus de relaxare în pauzele de cafea sau când munca la birou se întinde până târziu în noapte.

Dacă biroul tău este amenajat acasă, existența unei canapele și a unui spațiu de relaxare poate îmbunătăți starea de bine și productivitatea. Nu vei fi tentat să te întinzi în pat în timpul pauzelor și să amâni reluarea activității la job!

Canapea pentru balcon

Vrei să folosești la maximul spațiul pe care îl ai disponibil în apartament sau la casă? Pune o canapea în balcon și transformă-l într-un colț de relaxare! Această încăpere are, în general, dimensiuni reduse, iar piesele de mobilier trebuie să fie puține și alese cu grijă.

O canapea compactă cu 2 locuri poate fi exact ceea ce ai nevoie pentru mobilarea balconului. Pe piață găsești modele cu spătar subțire, astfel încât adâncimea totală a mobilierului să fie cât mai mică și să ocupe un spațiu redus!

Alegerea dimensiunii potrivite a canapelei în funcție de încăpere este o decizie importantă în procesul de amenajare, care necesită atenție și planificare. Indiferent că este vorba de living, dormitor, birou sau balcon, fiecare spațiu trebuie mobilat astfel încât să fie funcțional și estetic!

Sursă foto: freepik.com

Cele mai citite articole

Scris de