Ce este un certificat SSL

Secure Sockets Layer (SSL) a fost dezvolat de Netscape in anul 1994, fiind creat pentru securizarea schimburilor de informatii prin internet (parole, date despre carduri bancare, mail-uri,etc).

Site-urile care sunt securizate printr-un certificat SSL se pot deosebi de siteurile nesecurizate printr-un mic lacat verde care este afisat in browser, langa adresa url. In plus, un site securizat va avea prefixul https:// in loc de http:// ca in cazul celor nesecurizate.

Cum functioneaza

Odata instalat pe un server web, certificatul SSL va cripta toate informatiile transmise si nu mai pot fi criptate decat de serverul caruia ii sunt adresate, impiedicand astfel furtul de informatii.

Pentru instalarea unui certificat SSL vom avea nevoie de un IP dedicat.

De ce sa optez pentru un certificat SSL

Datele trimise de vizitatorii site-ului dumneavoastra nu pot fi furate.
Un site securizat printr-un certificat SSL este vazut cu mai multa incredere de vizitatori.
Bun pentru SEO! Google anuntand ca favorizeaza site-urile securizate printr-un certificat SSL.
In majoritatea cazurilor, instalarea unui certificat SSL se face intr-un timp scurt.
Iti doresti un certificat SSL?

Tipuri de certificate SSL

Nu toate certificate SSL sunt la fel! Ele difera in functie de tipul de validare si de numarul de domenii si subdomenii pe care vrem sa folosim certificatul SSL.

Tipuri de certificate SSL in functie de validare:

Validare Domeniu - Sunt cele mai ieftine si cele mai des intalnite certificate SSL. Este disponibil in doua variante de criptare, 128 si 256 biti. Din pacate ofera un nivel de securitate mai redus decat celelalte tipuri de validare.

Validare Organizatie - Este disponibil in varianta de criptare de 256 biti si ofera un nivel de securitate ridicat. Timpul de eliberare pentru acest certificat este unul mai mare deoarece validarea se realizeaza manual. Pentru validarea vor fi necesare furnizarea documentelor firmei.

Validare Extinsa (EV) - Ofera cel mai mare nivel de securitate dintre toate certificatele SSL. In plus fata de celelalte tipuri de certificate, afiseaza si numele companiei in browserul vizitatorului, langa adresa url. Timpul de eliberare pentru acest certificat este unul mai mare deoarece validarea se realizeaza manual. Pentru validarea vor fi necesare furnizarea documentelor firmei.

Tipuri de certificate SSL in functie de numarul de domenii sau subdomenii:

Mono domeniu - Certificatul se poate instala doar pentru un domeniu sau subdomeniu

Wildcard - Securizeaza un domeniu si un numar nelimitat de subdomenii ale acestuia

Multi domeniu - Securizeaza un numar mare de domenii web

Preturile noastre