Meniu

Ce semnifică hortensia și când poate fi dăruită?

Cubick 4 months in urmă 0 11

Hortensiile reprezintă epicentrul oricăror aranjamente florale. Atât aspectul, cât și parfumul deosebit le face să se numere printre cele mai iubite flori de vară. Originare din Japonia și China, s-au împrăștiat într-un mod rapid pe întreaga suprafață a globului.

La IMOD Flowers, regăsești o multitudine de aranjamente florale cu hortensii. Însă, ai grijă pentru cine și cu ce ocazie alegi să dăruiești un astfel de cadou floral. Hortensiile pot simboliza lucruri diferite ținând cont de culoare. Foarte interesant este faptul că pH-ul solului determină culoarea florii. Așadar, uneori, nuanța poate fi o adevărată surpriză. 

Cu ce ocazie se pot dărui aranjamente florale cu hortensii?

Frumusețea florii o face să fie utilizată în aranjamente florale festive, mai ales în cele de nuntă. Prin urmare, cele mai frecvente culori la hortensii sunt:

  • Roz – Hortensiile roz sunt un simbol al iubirii romantice, al emoției și al căsătoriei. De aceea, sunt ideale pentru a fi dăruite iubitei sau soției. De asemenea, au devenit populare și în componența buchetelor de mireasă sau a diverselor aranjamente pentru nuntă. Nu în ultimul rând, este cunoscută drept floarea celei de-a patra aniversări a căsniciei. 
  • Mov – Simbolizează bogăția și abundența, ceea ce face din hortensiile de această culoare să fie potrivite pentru oricine, în aproape orice situație. Mai mult decât atât, este foarte comun să amplasezi aranjamente florale ce conțin astfel de flori în propria casă. 
  • Albe – La hortensiile albe, trebuie să fii foarte atent pentru a nu fi înțeles greșit. Există două semnificații diametral opuse: fie simbolizează puritatea și delicatețea, fie lăudăroșenia sau opulența.
  • Albastre – Nuanțele de albastru ale hortensiilor vor atrage imediat atenția privitorului. Reprezintă o variantă ideală pentru momentele în care dorești să-ți exprimi regretul sau să-ți ceri iertare. 
  • Galbene – Hortensiile galbene sunt unele dintre cele mai rare specii din Europa. De aceea, nu sunt întâlnite în compoziția aranjamentelor florale.

Dacă urmează să-ți organizezi nunta ori să oferi aranjamente drept cadou în cadrul unei nunți, poți lua în considerare aranjamente florale care să conțină hortensii. În funcție de culoarea preferată, dar și de semnificația indicată, există o variantă ideală pentru orice mesaj pe care vrei să-l transmiți. 

La IMOD Flowers, creatorii de emoție sunt dispuși să te ajute în acest demers cu cele mai deosebite aranjamente florale pentru evenimentele pe care le organizezi sau la care participi.

Scris de

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Your email address will not be published.