Meniu

Care sunt criteriile de evaluare a aurului la amanet?

Cubick 1 an in urmă 0 14

Deși se spune adesea că aurul are valoare indiferent de context, acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Aurul se poate valorifica prin purtare sau prin obținerea contravalorii lui, atunci când bijuteriile nu sunt folosite, sunt rupe, zgâriate sau deteriorate. 

De asemenea, utilizarea drept garanție a obiectelor din aur poate ajuta persoana să dobândească sumele necesare cu titlu de împrumut, în situații neprevăzute și dificultăți financiare. La agenția TEZAUR, se asigură cel mai bun preț de amanet de pe piață pentru gramul de aur, clienții bucurându-se de numeroase avantaje.

Cum se evaluează aurul la amanet?

La TEZAUR, clienții pot beneficia de o evaluare din partea unui expert, care va analiza în mod corect și onest proprietățile obiectelor aduse, cântărindu-le și stabilindu-le puritatea, în cazul în care marcajul acestora s-a șters prin uzură. Sunt trei criterii pe baza cărora se stabilește valoarea în bani a bijuteriilor.

  1. Gramajul

Greutatea obiectelor din aur aduse pentru a fi evaluate la agenția de amanet va fi direct proporțională cu suma pe care persoana o poate obține ca împrumut sau prin vânzare. 

Cei care doresc amanetarea sau vânzarea bijuteriilor trebuie să știe că, la evaluare, vor fi luate în considerație doar părțile din metal prețios al obiectelor și nu și alte elemente ale acestora precum pietre, perle sau alte componente din alt material decât aurul. TEZAUR oferă cel mai bun preț al aurului la amanet de pe piață.

  1. Puritatea aurului

Aurul pur are 24 de karate și este un metal prea moale pentru a fi prelucrat și pentru ca bijuteriile și obiectele utilitare sau decorative să aibă o rezistență bună în timp. Bijuteriile, mai ales, necesită prelucrare în aliaje cu alte metale, întrucât au nevoie de consistență și nu trebuie să se deformeze sau să se rupă la purtare. 

Cele mai citite articole

În funcție de cantitatea din alte metale adăugate în compoziție, aurul poate fi de 14, 18 sau 22 de karate, marcate corespunzător. Atunci când marcajul nu mai este vizibil, se poate determina printr-o expertiză competentă a specialistului agenției de amanet, gradul de puritate al obiectului. 

În funcție de puritate se va stabili și prețul pe gramul de aur, de la 155 de lei pe gram la 14 karate, la 200 lei pe gram la 18 karate și 242 de lei pe gram la 22 de karate.

  1. Uzura 

Atunci când persoana dorește să își vândă bijuteriile din aur, gradul de uzură al acestora poate influența suma primită. Deteriorări, zgârieturi, pierderea strălucirii pot scădea din valoare, pe când o bijuterie în stare bună, care poate fi purtată, va fi mai bine cotată.

Indiferent de starea bijuteriilor, evaluarea aurului la agenția de amanet TEZAUR este gratuită și se realizează cu profesionalism, onestitate și corectitudine. 

Clientul va obține cel mai bun preț de pe piața, va putea beneficia de un împrumut avantajos sau va putea să încaseze bani pe obiectele aduse sau să își completeze colecția de bijuterii cu piese noi, din oferta diversificata a magazinului. 

Oricare ar fi alegerea, valorificarea aurului poate fi cea mai inspirată decizie.

Cele mai citite articole

Scris de

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *