Meniu

Cand si de ce sunt folosite detectoarele de camere

Cubick 2 ani in urmă 3

Cand si de ce sunt folosite detectoarele de camere

Modul in care sunt folosite camerele ascunse face ca acestea sa fie un subiect deranjant pentru majoritatea persoanelor si de aceea, cei care cred ca ar putea fi urmariti achizitioneaza un detector camere pentru a verifica daca cineva ii monitorizeaza sau nu. 

Pe masura ce camerele ascunse devin mai accesibile, se abuzeaza de utilizarea lor si astfel au ridicat multe probleme de confidentialitate. Ele pot fi deghizate perfect in obiecte obisnuite amplasate peste tot, asa cum se intampla cu hotelurile, salile de sedinte, cabinele de proba si starnesc disconfort si panica in randul publicului.

Cum pot fi detectate camerele spion?

Cei care sunt ingrijorati de faptul ca ar putea fi spionati, au la dispozitie mai multe moduri in care pot verifica daca au camere instalate. Cele mai multe dintre aceste metode sunt complet gratuite si, cu putin efort, ar trebui sa poata fi gasite toate camerele.

Una dintre cele mai usoare modalitati de a detecta camerele ascunse este verificarea spatiului cu atentie. O cautare centimetru cu centimetru ar fi utila pentru a identifica daca exista camere ascunse evidente, montate in spatiu. Cele mai obisnuite locuri in care astfel de camere pot fi gasite sunt echipamentele de filtrare a aerului, cartile, decorul de perete, prizele electrice, incarcatoarele si prelungitoarele.

Cele mai citite articole

Unele obiecte pot dezvalui fire, lumini sau lentile suspecte care sunt semne distinctive ale camerelor de spionaj ascunse. Daca sunt gasite niste prize sau adaptoare neobisnuite, acestea trebuie sa fie deconectate imediat.

Cei care vor sa detecteze camerele ar trebui sa asculte cu atentie. Unele camere ascunse cu senzori de miscare ar scoate un bazait aproape inaudibil atunci cand sunt in functiune.

Se pot gasi camere ascunse stingand toate luminile si folosind o lanterna. Cele mai multe camere ascunse au LED-uri rosii sau verzi care vor clipi sau vor straluci atunci cand functioneaza in conditii de lumina scazuta.

Indiferent de camerele ascunse ce trebuie detectate, cu fir sau fara fir, se poate aplica aceasta metoda pentru a detecta camerele spion in masina, in magazine, in sufragerie, dormitor, acasa si in alte locuri.

Cele mai citite articole

Scris de