Meniu

Butelia de gaz – cum este utilizata, fara sa intervina problema lipsei de siguranta

Cubick 3 months in urmă 0 0

Buteliile GPL sunt utilizate, in general, in bucatarie. Gazul este, insa, foarte inflamabil si asfixiant, astfel incat trebuie sa se acorde o atentie deosebita la manipularea si depozitarea buteliilor.

La ora actuala, in Romania, butelia de aragaz inca reprezinta una dintre cele mai utilizate variante pentru gatit, in special in zonele rurale. Fiind una dintre cele mai eco-friendly practici, dar contribuind si la economisirea costurilor inutile, alegerea unei butelii de aragaz necesita o atentie sporita in procesul de utilizare, tocmai pentru a evita greseli ce pot pune in pericol siguranta celui ce o foloseste.

Alteo Gas este unul dintre magazinele care se ocupa de furnizarea buteliilor de gaz, prezentand, de asemenea, prin varietatea de produs, impresionanta, si alte alternative de item-uri, pe care orice potential cumparator ar fi tentat sa le achizitioneze. 

De ce trebuie sa tina cont o persoana, atunci cand foloseste o butelie de gaz

Fiind o substanta inflamabila care este stocata sub presiune, buteliile de gaz trebuie tratate cu grija, de aceea o persoana care dispune de un astfel de serviciu, trebuie sa tina cont de mai multe aspecte.

Alimentarea buteliei se face doar in cadrul statiilor special amenanjate in acest sens, sub supravegherea specialistilor, care au grija ca aceasta sa fie ferita de soare sau orice alta sursa de caldura.

Testarea buteliei este realizata, de asemenea, de catre personalul autorizat si presupune verificarea etanseitatii recipientului, rezistenta si nivelul de uzura. De asemenea, in momentul utilizarii, butelia trebuie sa stea doar in pozitie verticala, trebuie ferita de sursele de caldura si este interzisa curatarea acesteia cu substante corozive, cum sunt soda sau lesia. 

In cazul acestor butelii de aragaz, testarea realizata acasa, prin folosirea flacarii este riscanta, de aceea trebuie musai evitata. In schimb, metoda corecta de verificare, este putin mai safe, si se realizeaza cu ajutorul unui burete cu spuma de sapun. De asemenea, este absolut interzis ca o persoana sa trasfere gazul dintr-o butelie intr-alta.

Asadar, pentru achizitionarea unui astfel de produs, trebuie ales un magazin sigur, care sa pun la dispozitia clientilor butelii noi si care sa nu prezinte semen de uzura sau deteriorare, iar acest loc poate sa fie chiar Alteo Gas, mentionat anterior.

Scris de

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Your email address will not be published.